opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
wijndegustatie op zaterdag 19 en zondag 20 oktober van 14.00 tot 18.00 uur in wechelderzande bel voor info 0478-120650

    Ripasso LUNANTE

Artikelnr: 155
Winery TINAZZI

de gebruikte druiven zijn de Corvina, Corvinone en Rondinella
Ze worden zacht geperst. De verkregen wijn wordt vervolgens doorgegeven aan de Amarone-vellen  dus    RIPASSO

15% vol. alcohol, een helder rode kleur en een opvallend parfum aangevuld met kruidige toetsen.

Warm en omhullend naar de smaak die herinnert aan de fruitige noten die door de neus reeds worden waargenomen. Mooie lange afdronk.

Bijzonder geschikt om herfstrisotto's te begeleiden (risotto met champignons, rode radicchio of risotto met Tastasal  ***  recept hier onder ***), pasta en bonen, diverse gerechten van geroosterd of gestoofd en traditioneel vlees
Carelli di lesso con la paera  (typisch gerecht van Veronese keuken)

Serveertemperatuur 18-20 ° C

38,00
x
Verzendmethode
Afhalen (Afhalen op locatie):
0,00
Levertijd:
Afhalen op locatie
RECEPT

 risotto met tastasal

350 g risotto rijst

400 g tastasal of de inhoud van een stuk soppressa veneta van 400 g of van een stuk verse varkensworst

1 kleine ui

1 teen knoflook

eventueel een snuf nootmuskaat

parmezaan naar smaak

ongeveer 1 liter vleesbouillon

Verhit de bouillon tot het kookpunt.
Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook in helften.Verhit een klontje boter in een braadpan en fruit knoflook en ui tot glazig.


Doe de tastasal erbij en bak het. Roer goed om de vleesmassa grof en rul   (bakken in een pan waarin voort durend geroerd word zodat het een los gebraden geheel wordt) te krijgen.


Doe de rijst in een keer in de kokende bouillon. Roer langzaam en regelmatig. Laat de risotto op niet te hoog vuur belletjes pruttelen. Doe er indien nodig nog wat bouillon bij.


Doe het vlees bij de rijst nadat de risotto een kwartier geprutteld heeft. Roer goed. Na twintig minuten is de risotto klaar.
Rasp er kaas en eventueel iets nootmuskaat over en serveer direct.


Gebruik je verse varkensworst, voeg dan een kruidnagel en een paar naalden rozemarijn toe tijdens het bakken van de worst

Gerelateerde afbeelding