opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

    Vino Prosecco Liberty

Artikelnr: 4

Deze wijn is licht strogeel van kleur en heeft een elegant boeket en aroma's van appels en peren. Fris en fruitig in de mond met hints van bloemen en een frisse, droge afdronk.  11.5% alc.

Veganistisch en vegetarisch

De wijnmaker is Alberto Marchisio

De wijngaarden voor deze wijn bevinden zich op heuvels in het noorden. De grond is hier kalkhoudend van vulkanische oorsprong. De wijnstokken worden onderhouden met het Guyot-systeem.

De druiven werden geoogst,daarna volgt een koele, langzame en temperatuurgecontroleerde fermentatie in roestvrij staal. De tweede fermentatie vind plaats in gesloten tanks volgens de Charmat-methode.

De méthode Charmat, ook wel méthode cuve close genoemd, is door de Fransman Eugène Charmat in 1910 uitgevonden en behelst een tweede gisting van de wijn die niet plaatsvindt op de fles  maar in roestvrijstalen  vaten. In deze tank wordt suiker en gist toegevoegd. Tijdens deze tweede gisting ontstaat er koolzuurgas dat niet kan ontsnappen en oplost in de wijn. Voor de afvulling op fles wordt liqueur d'expédition toegevoegd. Dit is een mengsel van rietsuiker, witte wijn en eventueel esprit de cognac. Als de tweede gisting is afgelopen wordt de dan mouserende wijn onder druk gebotteld. Op geen enkel moment is er contact met de buitenlucht.

10,30
Verzendmethode
Afhalen (Afhalen op locatie):
0,00
Levertijd:
Afhalen op locatie